Solenergibranschen besökte Vera Park

Efter att ha suttit på solenergi-seminarium hela förmiddagen på Dunkers i Helsingborg anlände ett femtiotal personer från Solar Region Skåne till NSR och Vera Park för att bekanta sig närmare med Solar Park och den solcellsanläggning som NSR tillsammans med Öresundskraft låtit uppföra på ÅVC:n i Helsingborg. Diedrik Fälth från Öresundskraft och Conny Wettergren från NSR berättade för besökarna om planerna kring en solcellsanläggning, om hur man tänkte från början, hur det blev och vilka planer som finns för en expansion.
Anledningen till att Solar Park bjöd in alla yrkesverksamma inom privat eller offentlig sektor med intresse för solenergi, är föreningens tioårs jubileum.
Bland annat märktes deltagare från Svenska Kyrkan, Energikontoret Skåne, Göteborg Energi, E.ON, Miljöpartiet, Kraftringen, LTH, Lambertsson Sverige, Melin Förvaltnings AB, Miljövärme, Futura Energi, Skånska ingenjörsklubben, Wihlborgs Fastigheter, Invest in Skåne och Öresundskraft mfl.

Foto: Martin Dyberg

sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska