Vera Park i välbesökt panelsamtal om plast i haven

Måndagen den 26 februari var Vera Parks kommunikatör Martin Dyberg inbjuden till att delta i ett panelsamtal om plast i haven, återvinning och vikten av att få bort nedskräpningen, på Röda Kvarn i Ängelholm.

Tillsammans med representanter från Naturskyddsföreningen, Ängelholms kommun och forskare vid Lunds Universitet, så diskuterades denna heta fråga under 45 minuter. Panelsamtalet föregicks av en filmvisning av filmen Plastic Ocean. 211 deltagare från gymnasieskolor, politiken, kommuner, återvinningsbolag och allmänhet hade sökt sig till biografen.

Martin kunde visa upp alternativ till plast, såsom Gaias nedbrytbara och förnybara påse, tråg och sportflaska, samt smarta innovationer från iTunnan och Spånplatteprojektet.

– Filmen var en riktig ögonöppnare, och även om jag kände till en hel del om hur det ser ut världen över av nedskräpning, så trodde jag inte att det var så illa, läget är akut, säger Martin Dyberg.

sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska