Kronprinsessan besökte Vera Park

2019-01-16 HELSINGBORG SWEDEN
Crownprincess Victoria visit Helsingborg in south Sweden.
During the visit, the Crown Princess gets information about, and takes note of, how Helsingborg works long-term with sustainability, environment and climate change.
Picture shows: Visit Helsingborg recycling facility, where they work and develop – Fossil-free adhesive in the production of chipboard,- Fossil-free plastic- Plastic recycling through the production of plastic sanders.
PHOTO:STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD

Den 16 januari hade Helsingborg äran att ha HKH Kronprinsessan Victoria som besökare. Besöket hade tema hållbarhet. Innan kronprinsessan anlände till NSR och Vera Park, hade hon hunnit med att besöka såväl Sofiero slott som stadsutvecklingsprojektet på Drottninghög.

Vid besöket på NSR och Vera Park togs kronprinsessan emot av NSR:s vd Kim Olsson. Med sig på besöket hade Victoria också Skånes landshövding Annelie Hulthén och kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, moderaten Peter Danielsson.

Efter att ha inlett sitt besök på NSR vid utsiktsplatsen, med vy över mer än halva anläggningen/industriparken, fortsatte Victoria inomhus på NSR:s huvudkontor. Varvid hon träffade fyra entreprenörer med koppling till Vera Park. Bintel och dess vd Tom Johansen, berättade om deras digitala lösning för on-demand tömning av avfallskärl, där abonnenten själv styr antalet tömningar.

Marinette Hagman på NSVA hade äran att berätta om projektet Tre rör ut, som kommer att appliceras i det nybyggda bostadsområdet Oceanhamnen, och som handlar om att separera bland annat matavfall och urin direkt vid källan.

Peter Mellgren, på TMR, kunde visa upp den kompositsliper som företaget tagit fram, bestående av insamlade hårda och mjuka plastförpackningar, och som därmed sluter kretsloppet,  bidrar till den cirkulära ekonomin och får avsättning för plastavfallet.

Slutligen träffade kronprinsessan professor Mahmood Hameed, akademisk rådgivare på NSR, som tagit fram en spånplatta baserat på träavfall och ett nytt biologiskt baserat bindemedel.

sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska