Biodolomer i EU

Idag 25 april anordnades ett frukostmöte av Verapark-företaget Gaia Biomaterials på den svenska representationen i Bryssel. Här lyfte Gaia upp frågan om bioplaster och Biodolomer som möjlig ersättare till fossilt tillverkade plaster. EU-Projektet som Gaia har ihop med Öresundskraft och NSR ska kunna ersätta fossilt tillverkad plats med en helt förnybar och nedbrytbar bioplast, kallad Biodolomer.

Åke Rosén i samtal med nyfikna seminariedeltagare.

Åke Rosén, grundare av och F&U-chef på Gaia, berättade om Biodolomer och hur långt man kommit. Talade gjorde också Björn Florman från Materialbiblioteket. Även Sebastien Paquot, member of the cabinett of Commissioner Vella, samt några andra representanter från Svenska EU-delegationen.

Werner Bosmans, DG Environment, Sebastien Paqout, member of the cabinett of Commisioner Vella.

sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska