Afrika-intresse för svenskt avfallskunnande

Den 14 maj besöktes Verapark av en delegation från Paynesville i Liberia. Under besöket träffade de bland andra NSR, OX2 och Envir. Under guidning av affärsutvecklaren Jessica Magnusson, fick de sig till livs det senaste inom miljöteknik och avfallshantering. Redan i maj 2018 besökte Liberia-delegationen Sverige, men då var det fokus på Öresundskraft och NSR.
Liberianerna fick också tillfälle att träffa stadens representanter. Dagen efter forsatte Sverige-besöket med en mottagning på Kenyas ambassad och konferensen ”Africapreneur#8 – Go Africa”, samt möte med Svenska-Östafrikanska Handelskammaren.
Tre dagar senare kom en större delegation till Sverige och Verapark, denna gång från städerna Debra Berhan och Shashamene i Etiopien. NSR:s renhållningschef Cecilia Holmblad var värd. På programmet stod bland annat besök på OX2, NSR, Återvinningscentralen i Helsingborg, man studerade hemkompostering och fick se avfallsinsamling i verkliga livet, dessutom fick man träffa stadens representanter.

sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska