Innovationer och Verapark i fokus på NSR-dag

Fredagen 22 november hölls den traditionsenliga konferensen NSR-dagen uppe på huvudkontoret till NSR i Helsingborg. Omkring 100 personer kom för att lyssna till årets tema: Innovationer upphöjt till 4.

Innovationer som kommit fram under Verapark-tiden eller innovationer från företag kopplade till Verapark stod i fokus, såsom Bonbios salladsodling från matavfall, spånplattor baserade på träavfall och biologiskt bindemedel, Bintels digitala lösning med avfallstömning on demand, Gaias biologiska och fossilfria plast Biodolomer mm.

Ur talarlistan märktes också Rögle BK, No Waste Foundation och Lunds universitet. Dessutom delades priser till Årets Sopa och Årets Kretslöpare ut. Litiumbatteriet vann Årets Sopa, ett bench-learning pris som ska lära oss och branschen om att ta fram fungerande och enklare återvinningstekniker för litium.
Årets Kretslöpare tilldelades företaget Sluta Gräv, som med sin markskruv revolutionerat byggbranschen och sparar in på stora markingrepp vid montering.

sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska