Mahmood Hameed nominerad till miljöpris

Veraparks akademiska rådgivare professor Mahmood Hameed har som en av tre nominerats till Helsingborgs stads miljöpris för 2020. Hans utveckling och framtagande av unika biologiska bindemedel för spånplattor baserat på trä- och trädgårdsavfall har fått stor uppmärksamhet. Bindemedlen är helt biologiska och baseras på bland annat tannin, albumin och rapsfrökaka. Vilket innebär att spånplattorna är helt fria från det cancerogena ämnet formaldehyd. Läs mer om Mahmood och hans arbete här: https://www.hd.se/2020-09-25/manga-goda-ideer-och-hjarnvilja-sa-vill-de-skapa-battre Helsingborgs stads miljöpris ska gå till företag, organisationer eller personer som gjort goda insatser på miljöområdet, exempelvis genom nya verksamhetsidéer eller innovationer, forskning eller andra miljöinsatser som är extra utmärkande. Prissumman är på maximalt 50 000 kronor och kan delas av flera pristagare.
sv_SESvenska
en_GBEnglish (UK) sv_SESvenska